sundhed, tilknytning, træning

Tid til træning, og tilknytning

Det er en helt vildt lykkelig oplevelse at blive mor. Jeg er blevet mor for første gang, men jeg forestiller mig at lykken er lige overvældende hver gang. I nogle uger, måske måneder, bygger man en hule derhjemme, hvor det bare handler om kærlighed og tilknytning. Livet går videre udenfor, men man har kun øje for sin lille guldklump. Når en dag man er klar til verden, så skal der stadig ammes, puttes, leges – for slet ikke at tale om vasketøjet, opvasken og alt det som skal klares i et lille hjem.

Men man vil også gerne ‘i gang igen’. Træne, få styrke, motorik og fleksibiliteten tilbage i musklerne. Jeg havde selv helt vildt svært ved at overskue at tage ned i fitness centret, og selvom jeg kunne tage den lille med, så var jeg sikker på at det nok ville distrahere mere end gøre gavn. Og egentlig så er hans vågne timer jo også ment til, at han og jeg skal arbejde på vores tilknytning – ment til, at vi skal skabe bånd til hinanden. Derfor begyndte jeg at eksperimentere med træning og tilknytning. Træning hvor den lille er med. Hvor det egentlig lige så meget er leg, som det er træning.

Til daglig er jeg funktionel instruktør hos Fitness World og jeg er uddannet i at arbejde med Kettlebells, TRX, Battleropes og tunge vægte. Det endte med at være til min fordel, for mange af de her funktionelle bevægelser var faktisk relativt lette at udføre med den lille som redskab – og han syntes, at det var ustyrligt morsomt.

Nu har vi både lavet programmer for ben, arme og core. Det er virkelig sjovt at opleve, hvordan min træning, som hjælper mig med at finde lidt tilbage til mig selv, også kan have en positiv effekt på både mit bånd til min søn, hans velvære og ikke mindst hans motoriske udvikling.

Jeg håber, at jeg med tiden kan hjælpe andre mødre, og fædre, med at finde denne glæde ved at kombinere træning med leg og tilknytning!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s