børneyoga, familieliv, familievejledning, sundhed, træning

Børneyoga – ro, styrke og troen på sig selv

Når vi formidler yoga i et sprog som børnene kan forstå, så giver vi dem på samme tid værktøjer som kan hjælpe dem med at stå i mod den verden af stress og travlhed som vi voksne lever i.

Vores børn lever i en verden af “skynd dig”, fyldt med travle forældre, mål som skal opnås, lektier som skal laves, ting som læres og i det hele taget et samfund som er præget af konkurrence. Vi tænker måske ikke over, at alt dette har indvirkning på vores børn, men det har det. Og når vi hele tiden har så travlt med alting, så har det unægteligt indvirkning på vores børn og deres humør.

Jeg ser yoga som et modsvar til det konstante pres som de lever under. Når børn lærer at finde ind i sig selv, at slappe helt af og at hvile i nuet, så kan de overføre disse evner og bruge dem igennem livet. At lære yoga i en tidlig alder kan være med til at opbygge selvværd, selvtillid og selvforståelse, og det sker igennem en fysisk aktivitet som ikke indbyder til konkurrence imellem børnene. I stedet bygger yoga på samarbejde og medfølelse.

Der er enorme fordele ved børneyoga. Fysisk udvikler børnene deres fleksibilitet, styrke, koordination og kropsbevidsthed. Udover dette, arbejder de med deres koncentration, indre ro og evnen til at slappe af. I løbet af en yoga session arbejder børnene med bevægelse, leg og det at komme i kontakt med sig selv og den naturlige verden omkring dem.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s