familieliv, min historie

Værs’go

Værsgo, her har du en autostol. En højstol. En sovesofa. Sækkevis af tøj. Sko. En symaskine. Bleer. En lampe.

Jeg kan gå en lille tur rundt i vores hjem og konstant blive mindet om, hvor gavmilde, hjælpsomme og venlige mennesker egentlig er. Vi har fået alt muligt. Vi har fået alt det vi manglede, og ofte mere til.

Vi bliver ikke rige af at være familiesammenført (selvom vi skal have en mindre formue stående på kontoen, for dem må vi alligevel ikke bruge). Så da opholdstilladelsen i sin tid trak ud, og jeg pludselig var gravid, da blev det hele en smule overvældende. Vi skulle flytte fra en proppet etværelses, til en kæmpe treværelses, og vi manglede pludselig alt. Men så fik vi øjnene op for alle de her grupper på såvel facebook som ude i den virkelige verden. Grupper, hvor folk bare giver alt det væk som de ikke selv skal bruge længere, helt uden forbehold.

Nogen giver væk af hensyn til miljø og verden, mens andre gør det fordi det er en praktisk måde at rydde op på. Nogle mennesker modtager de brugte ting og sager fordi de har en holdning til genbrug, og andre gør det fordi det er den eneste måde økonomien kan hænge sammen på.

For os startede det som en økonomisk nødvendighed. Det er det på mange måder stadig, da vores fremtid endnu er så usikker. Men, i dag elsker jeg også, at vores hjem repræsenterer en masse næstekærlighed fra en masse fremmede mennesker. Nogle af de ting vi har fået er endt i venskaber og bekendtskaber, ligesom vi selv har fået nok overskud til også at sende ting i rotation den anden vej.

Jeg tror, at vi skal være meget bedre til at give slip på ting – altså ting, som i dippedutter, dingenoter og sager som bare flyder. Vi har allesammen alt for mange ting, som vi slet ikke bruger, og som kan gøre gavn andre steder. Det er bedre for os selv og for verden omkring os.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s