familievejledning, min historie, tilknytning

#JegErAttachmentParent

Efter indslag på både tv og i radioen er der lige nu kommet meget fokus på Attachment Parenting (AP) – ifavnsk forældreskab. Sammen med det store fokus så er hashtagget #jegerattachmentparent opstået. Hashtagget er et forsøg på at vise omverdenen, at selvom vi er mange forældre som bruger den samme tilgang og teoretiske grundlag i vores familieliv og opdragelsen af vores børn, så kan vores hverdag og praksis være vidt forskellig.

Herhjemme tænker vi som udgangspunkt på Gordon Neufeld I vores tilgang til AP. I følge denne tilgang så er tilknytning noget som vi skal arbejde på og med hele livet, og ikke blot mens børnene er små. I følge Gordon Neufeld så er tilknytning vigtigt for, at vi mennesker kan udvikle os og blive hele, selvstændige og balancerede individer.
Andre familier kan sagtens have en anden tilgang til, hvordan ifavnske principper kan forstås og bruges i hverdagen.

Og sådan er det med mange af metoderne indenfor baby og børn.
Da Charlie skulle i gang med at lære mad at kende, hentede vi inspiration i blw universet. Men i dag er han så sulten, at hvis han skal fodre sig selv så bliver han frustreret og vred fordi det går for langsomt, så vi hjælper.
Vi har hentet inspiration i elimination communication til potte træningen, men i en travl hverdag er det ikke altid en success. Og sådan kunne jeg blive ved.

Der findes enormt mange filosofier, teorier og metoder som kan forklare os, hvordan vi tackler stort og småt i barnets liv.
Men når alt kommer til at alt, så tænker jeg ikke, at man skal følge en bestemt metode slavisk fordi at nu skal tingene foregå sådan og sådan. Man skal se på sit barn og sin familie og vurdere hvad der giver mening, hvad har man overskud til og vigtigst af alt, hvilke behov har barnet.

Du skal bruge barnevogn, sut og babyalarm, hvis det er det som passer til jeres barn og jeres hverdag. Du kan bruge blw metoden, hvis jeres barn er med på det og hvis det er overskueligt for jer.
Det giver ikke mening at følge en tilgang, hvis du så tilsidesætter dit barns behov og jeres families velvære.

Der er mange måder at være familie på, og heldigvis er vi ikke ens. Men forhåbentlig kan vi alligevel rumme hinanden og lære af vores forskelligheder. Jeg elsker at følge med på det nye hashtag, for det viser hvor mangfoldige vi er – hvis du ikke allerede er med, så tag et kig forbi instagram. Om ikke andet så bliver man glad I låget af alle de skønne billeder.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s