babywearing, min historie

At bære knytter bånd

Jeg var overbevist om, at vi ville blive venneløse forældre. Nok mest fordi, at det er den historie som man får fortalt når man venter sig – sammen med alle mulige andre skræmmekampagner om, hvor mange ting, som man må vinke farvel til, og gå glip af som forældre. Der var ikke ret mange, som italesatte alle de vidunderlige oplevelser, som vi havde i vente – og alle de fantastiske netværk, som ville åbne sig for os.

Slyngeverdenen er et af de netværk som en baby giver adgangsbillet til. Og hvilken verden det er, hvilke skønne mennesker man finder der.

I denne uge er det Europæisk babybære uge
Det er en uge som giver anledning til at fejre, hvor fantastisk det er at bære sit barn. Det bliver stadig mere almindeligt også at bære sit barn her i den vestlige verden (eller måske rettere, det er ved at blive almindeligt igen, for hvad gjorde man mon før barnevognen). Det at bære sit barn er en ældgammel tradition, og det er i virkeligheden en fundamental del af menneskets historie. Babyer er lavet til at blive båret og være tæt på deres forældre lige fra de møder verden for første gang.
Årets tema ved denne babybære uge er “at bære knytter bånd”. Temaet har fået mig til at reflektere over, hvor mange vidunderlige venskaber jeg har fået via slyngeverdenen.

ebw_2018_danish

Da vi selv skulle i gang med at vikle, slynge og bære, bookede vi en slyngevejleder til en privat session. Vi fandt frem til Maria Busk som gav os en fantastisk introduktion og som fik os utroligt godt fra start. Hun fik os så godt i gang, at hun har været en del af inspirationen for, at jeg selv er gået i gang som slyngevejleder. Herefter har jeg mødt mødre, som uden beregning er kommet hjem til mig, for at hjælpe med at vikle, reparere mine slynger og har lånt mig deres bæreredskaber. Jeg har formet venskaber, som ikke bare er dyrebare for mig, men også for Charlie og for farmand.

Vikleforældre åbner deres hjem, så andre kan komme og lære. De deler deres viden, erfaring og tid med alle som måtte have lyst. I vikleverdenen er der plads til store og små, dem som kan lide mono og dem som kan lide regnbuer, de som elsker silke og dem som er mest til hør. Jeg er til stadighed imponeret over den rummelighed, åbenhed og varme som vikleforældre udviser overfor andre familier.

Modsat mine forventninger til forældrelivet – nu hvor vi jo var blevet advaret om, at alle venner forsvinder og alt sjov er bandlyst – mine forventninger om, at vi ville føle os ene og alene, så står jeg nu og føler, at jeg har fået adgang til netværk og venskaber som kommer til at vare hele livet. Både hele mit liv, og Charlies liv. Jeg kan derfor kun tilslutte mig ugen tema, udvise stor taknemmelighed over de mange fantastiske venskaber – at bære knytter i sandhed bånd!

DSC_5849

Hvis du er ny i vikleverdenen, så kan du kigge forbi Viklemor her finder du næsten svar på alt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s