børneyoga

Børneyoga – den nyeste (fantastiske) tilføjelse til min værktøjskasse

Efter weekendens certificering er jeg nu, mere end klar til at guide børn, unge og familier med ind i en verden af leg, aktivitet, kropsbevidthed, sanseintegration og ikke mindst god karma og mindfulness. Når det kommer til børneyoga, så kan du (næsten) glemme alt det du tror du ved om yoga. For børneyoga er meget mere, meget andet og bare lige lidt sjovere end alle de der hunde med hovedet ned af, som de voksne render og laver.

Kidding Around Yoga (KAY) er udviklet i USA af Haris Lender. Det som gør KAY til et unikt koncept er deres tilgang til undervisningen, samt den unikke musik og de sanglege som bruges i løbet af timerne. Målet med timerne er at give børn, unge og familier værktøjerne til at agere i den verden der er omkring dem – med al dens stress og jag – og måske finde styrken til at ændre på de ting som ikke fungerer. Deltagerne forlader timen med simple værktøjer som kan bruges derhjemme eller i skolen til at håndtere vanskelige situationer såsom uenighed, skænderier, eksamen eller blot som en hjælp til at finde roen inde i sig selv. Timerne er bygget op omkring meditation, vejrtrækning og mindfulness, som bliver krydret med sjove sange og lege, hvor al energien bliver rystet ud af kroppen. De bevægelser som vi udfører i KAY-yoga har stor overførbarhed til børnenes hverdag og de vil hurtigt mærke at de bliver bedre til at gå, stå, sidde, hoppe, danse, løbe, strække, bøje, neje, svaje, puste, ryste, tænke, fokusere og meget mere. De meditationsøvelser som vi gennemgår kan ligeledes tages med ud af undervisningslokalet og kan bruges når børnene skal snakke, lytte, tale, øve, sove, sidde, ligge, strikke, bage, læse og meget mere. Børnene elsker at meditere. Tænk bare over, hvor anderledes dit eget liv mon ville se ud, hvis du havde fået værktøjerne til, i en tidlig alder, at sænke tempoet på dine tanker, dit temperament og din hverdag.

Vores børn lever i en verden af “skynd dig”, fyldt med travle forældre, mål som skal opnås, lektier som skal laves, ting som læres og i det hele taget et samfund som er præget af konkurrence. Vi tænker måske ikke over, at alt dette har indvirkning på vores børn, men det har det. Og når vi hele tiden har så travlt med alting, så har det unægteligt indvirkning på vores børn og deres humør. Jeg ser yoga som et modsvar til det konstante pres som de lever under. Når børn lærer at finde ind i sig selv, at slappe helt af og at hvile i nuet, så kan de overføre disse evner og bruge dem igennem livet. At lære yoga i en tidlig alder kan være med til at opbygge selvværd, selvtillid og selvforståelse, og det sker igennem en fysisk aktivitet som ikke indbyder til konkurrence imellem børnene. I stedet bygger yoga på samarbejde og medfølelse.

Der er enorme fordele ved børneyoga. Fysisk udvikler børnene deres fleksibilitet, styrke, koordination og kropsbevidsthed. Udover dette, arbejder de med deres koncentration, indre ro og evnen til at slappe af. I løbet af en yoga session arbejder børnene med bevægelse, leg og det at komme i kontakt med sig selv og den naturlige verden omkring dem.

Du vil kunne finde mine børneyogahold (hvor far eller mor også er velkomne) rundt omkring i Aalborg. Lige nu er de på planen hos DGI og AOF. Ønsker du et forløb for din familie, din terminsgruppe eller måske et yogaevent til en børnefødselsdag eller i en skoleklasse, så kontakt mig så vi kan aftale, hvad der passer til dig.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s